Sve biljke se gaje u kontejnerima, te se stoga mogu kupiti u bilo koje doba godine.
- SADNICE Japanske jabuke kaki - otporna na naše klimatske uslove i sa veoma ukusnim plodom.
- Kaki naraste 5-10 m, listopadno je drvo, dugovečno, u Kini postoje primerci starosti 400 - 500 godina, listovi su jajoliko izduženi, sa naličja bledo zeleni, a sa lica tamnije zeleni, u jesen dobijaju crvenkastu boju. Voli sunčana mesta zaštićena od vetra. Plodovi su slični jabukama ili paradajzu, tamno žuti ili narandža sti, jestivi, sa tankom i sjajnom pokožicom, pepelastom navlakom. Veoma je sladak, bogat vitaminom A, obiluje taninima i pektinima. Jede se kada potpuno sazri i omekša kao maslac (kada ugnjile slično kao mušmula) Biljke na kojima ženski cvetovi nisu oplođeni daju plodove bez semena (partenogeneza). Sazreva u jesen, a bere se nakon prvih mrazeva. Plodovi su bogati beta karotinom (provitamin A) i taninom koji daje opor ukus nedozrelim plodovima
- Biljka je najlepša zimi, kada otpadnu listovi a na golim granama kao lampioni ostanu narandžasti plodovi. Japanska jabuka je izuzetno bogata flavonoidima, a naročito kvercetionom što znači da smanjuje rizik od srčanog udara i bolesti srca za skoro 20 posto. Zahvaljujući tome štiti i organizam od štetnih uticaja radikala. Veoma je bogata i vitaminom C, pa jača imunitet, a pošto sadrži tri grama vlakana (to je preko 10 procenta dnevnih potreba), pomaže i u snižava - nju nivoa holesterola. Obiluje i fruktozom, pa se preporučuje osobama koje imaju povišen šećer u krvi. Najbolji je onaj plod koji je pod rukom mekan. Od nje može da se pravi sok, džem, sirup ili voćna salata.
- Sadnice u prodaji su visine oko 1,5 m.
Japanske jabuke -Kaki
- Model: Japanske jabuke - Kaki
-
4.500 Din.